Beyoncea syytetään jälleen – osa hitistä onkin varastettu?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin, että Beyonce on ollut syytettynä XO-nimisen kappaleen varastamisesta, ja että häneltä vaadittiin siksi miljoonien korvauksia. Nyt unkarilainen laulaja Monika Miczura Juhasz, taiteilijanimeltään Mitsou, on nostanut kanteen Beyoncea vastaan.

Mitsoun mukaan Beyoncen Drunk in Love -nimisessä kappaleessa käytetään hänen ääntään luvattomasti. Ando Drom niminen folkia soittava kokoonpano on tehnyt Bajba Bajba -nimisen kappaleen, jossa Mitsou laulaa.

Mitsou on kertonut Page Sixin mukaan, että hän on oppinut kyseisen perinteisen kappaleen isoäidiltään. Laulu on julkaistu Yhdysvalloissa vuonna 1997 ja Mitsoun mukaan siitä on nyt käytetty hänen lauluraitaansa luvatta Beyoncen kappaleessa.

Mitsou vaatii Beyoncelta korvauksia luvattomasta käytöstä ja haluaa, että Drunk in Love poistetaan heti kaikesta jakelusta. Mitsoun ääntä voi kuulla Beyoncen musiikkivideolla noin minuutin kohdalla ja siitä eteenpäin. Musiikkivideota on katsottu jo yli 238 miljoonaa kertaa ja kappaleen tunnelmasta iso osa on juuri naisäänen laulaman teeman ansiota, mikä nyt väitetysti olisi Mitsoun laulama.