Ei heikkohermoisille! Uudessa Rubikin kuutiossa on 1 014 liikkuvaa palaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Älypelien valmistaja Brando on lanseerannut markkinoille Rubikin kuution, jossa on 169 palaa sen jokaisella sivulla. Kuution sivujen leveys, korkeus ja syvyys on 13 palan mittainen ja yritys markkinoi haasteellista peliä nimellä Pillow 13x13x13 IQ Brick. Sen ratkaiseminen on todellinen taidonnäyte.

Brando.com
Brando.com
Brando.com
Brando.com

Pelivalmistajan mukaan Rubikin kuutiot ovat erinomaista aivojumppaa ja ongelmienratkaisuun liittyvien pelien pelaamisella on huomattu olevan älykkyyttä kasvattava vaikutus. Kuution ratkaiseminen vaatii matemaattista päättelykykyä ja kärsivällisyyttä. Harjoittamalla kyseisiä alueita aivoissa voi pian huomata, että osaaminen kehittyy ja peleissä voi siirtyä vaativampiin tasoihin.

1014 palan Pillow-kuutio on yksi markkinoiden haasteellisimmista älypeleistä. Monet peliä pelanneet ovat turhautuneet ja luovuttaneet kesken, sillä sen ratkaiseminen on erittäin vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa. Kuution ratkaiseminen on melkoinen suoritus ja pelaajat voivat olla varmoja, että vain harva onnistuu siinä. Pelillä on hyvä testata, mihin oma älykkyys riittää, sillä tätä kuutiota on mahdoton ratkaista tuurilla.