Ravintoloita vaaditaan julkaisemaan drinkkien kalorit

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni tietää, että rasvainen ruoka on lihottavaa ja kaloripitoista, mutta harva tulee ajatelleeksi ruoan yhteydessä nauttimiensa juomien kalorimääriä. Amerikassa elintarvikeviranomaiset vaativat ensi vuonna ravintoloita laittamaan menussa olevien juomien energiapitoisuudet esiin.

Elintarvikeviranomainen Margaret Hamburg kertoo New York Daily News -lehden mukaan, että ihmiset syövät ja juovat päivittäin yli kolmasosan energian saannistaan jossain muualla kuin kotona.

Nestemäisien kaloripommien nauttimista moni ei osaa edes vielä vältellä. Esimerkiksi TGI Fridays -ravintolan Frozen Mudslide -niminen suklaajuoma sisältää peräti 1.100 kaloria, mikä on juomalle todella iso määrä.

Uusi merkitsemissääntö koskee juomia, jotka ovat esillä ruokalistassa. Tiskiltä tilattavissa drinkeissä tai hanatuotteissa ei tarvitse olla kaloripitoisuuksia esillä. Ruokalistauudistus on varmasti hyvä Amerikassa, jossa ihmisten ylipaino on ongelma.