Skandaali Hollywoodissa – megastudio sensuroi hittielokuvan homojuonen

Viihdeuutiset · Stara.fi

New Yorkissa aikoinaan maailman merkittävimmäksi yökerhoksi noussut Studio 54 sai aikoinaan merkittävän kunnianosoituksen, kun sen värikkäästä noususta ja tuhosta tehtiin Hollywood-elokuva. Vuonna 1998 ensi-iltansa saaneesta Ryan Phillippen tähdittämästä elokuvasta tuli jättimenestys.

Nyt elokuvan kulisseista on paljastunut vaiettu salaisuus, sillä ohjaaja-käsikirjoittaja Mark Christopherin mukaan elokuvastudio Miramax sensuroi huomattavan määrän materiaalia poistaessaan elokuvasta olennaisen homojuonen. Yhteensä elokuvasta poistettiin noin puoli tuntia materiaalia.

Elokuvassa Phillippen hahmo oli alunperin biseksuaali ja Breckin Meyerin roolihahmo kiinnostunut homokokeiluista. Miesten väliset intiimit kohtaukset olivat kuitenkin studiolle liikaa ja ne sensuroitiin valkokankaalle päätyneestä elokuvasta. Poistettujen kohtausten tilalle studio tilasi uutta materiaalia Phillippen ja Neve Campbellin roolihahmojen heterosuhteesta.

Lopulta merkittävä elokuvasta meni siis uusiksi studion vaatimuksista. Elokuvan oikea versio esitetään helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla. Asia paljastui, kun projektissa mukana ollut leikkaaja David Kittredge kertoi siitä Facebookissa. Mark Christopherin oma versio elokuvasta esitettiin salaisessa näytöksessä jo vuonna 2008, mutta nyt siihenkin on tullut lisää noin 30 minuuttia.