3D-tekniikalla vuosikirja sokeille – voivat tunnustella kasvokuvia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuosikirjan selaaminen ei ole kaikille niin yksinkertaista. Sokeiden oppilaiden on vaikea säilyttää muistoa koulukavereistaan. Heille ei jää koulun päättyessä kuvia siitä, miltä heidän luokkansa näytti tai millainen hiustyyli heidän ystävillään oli, kun he olivat koulussa.

YouTube
YouTube

Nyt vuosikirjan tutkiminen on tehty sokeille mahdolliseksi mallintamalla 3D-tulostimella pieniä patsaita oppilaiden päistä. 3D-vuosikirja on kirjasta kosketeltava versio. 3DPrint kertoo verkkosivuillaan, että oppilaiden päistä tehdään tarkat pienemmät kopiot 3D-tulostimen avulla. Sokeat oppilaat saivat valmistuttuaan itselleen muistoksi ystäviensä 3D-kuvat, joissa oli pienet nimilaatat pistekirjoituksella.

Videolla näemme, että korealaiset oppilaat ovat todella innoissaan, kun he saavat koskettaa pieniä patsaita ja tunnustella ystäviensä kasvonpiirteitä. Videolla yksi tyttö kertoo, että olisi todella kurjaa unohtaa omat opiskelutoverinsa valmistumisen jälkeen. Nyt heillä on hieno tapa muistella kouluvuosia oman 3D-vuosikirjan avulla.