Mies sammui kaverinsa autoon Englannissa – heräsi Ranskassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englantilainen Shawn Smith on alkanut miettiä elämäntapojaan uusiksi päädyttyään kostean illan jälkeen hetken mielijohteesta Ranskaan. Smith oli ollut ystäviensä kanssa juhlimassa, jolloin hän kuuli, että tupakka on Belgiassa paljon halvempaa kuin Englannissa.

Smith sammui ystävänsä auton takapenkille Englannissa ja heräsi yllättäen Ranskassa, jonne ystävät olivat päättäneet mennä tarkistamaan tupakan hinnan. 48-vuotias Shawn Smith on syntynyt Saksassa, jonka jälkeen hän on asunut koko elämänsä ajan Englannissa.

Mies ei ollut ikinä aiemmin matkustellut, eikä hänellä ollut aiemmin edes passia. Smith lähti ystäviensä kanssa yölautalla Doverista kohti Ranskaa. Humalainen porukka pääsi lautalta maihin ilman, että heitä pysäytti kukaan. Miehet kävivät Ranskassa kaupassa ja ostivat vuoden tupakat itselleen.

Kun he yrittivät takaisin lautalle, Ranskan tulli pysäytti heidät ja kysyi miesten passeja. Shawn Smithillä ei ollut passia, joten hänet lähetettiin Pariisiin Englannin suurlähetystöön, jonne oli lähes 300 kilometrin matka Calaisissa sijaitsevasta satamasta.

Smithin piti odottaa passia Pariisissa viikon, jonka jälkeen hän sai luvan matkustaa kotiin. Hän harmitteli Metro-lehdelle sitä, että menetti 450 puntaa, vaikka hän alunperin matkusti Ranskaan säästääkseen tupakan hinnassa.