Upea keksintö: Älyranneke tallentaa TV-ohjelman jos käyttäjä nukahtaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kaksi brittinuorta ovat keksineet nerokkaan rannekkeen, joka tallentaa televisio-ohjelmia siinä tapauksessa, jos käyttäjä nukahtaa. Pojat käyttävät älyrannekkeesta nimeä KipstR. Nerokkaalla keksinnöllään nuoret ovat ratkaisseet yhden televisiokatsojien ongelmista.

YouTube
YouTube

3D-printterillä tulostettu ranneke mittaa käyttäjän pulssia, ja mikäli sen käyttäjä vaipuu uneen ilmoittaa ranneke television viihdekeskukseen, että ohjelma täytyy tallentaa loppuun. Ranneke kommunikoi tallennuspalvelun kanssa joko television kautta tai tallentavan digiboksin kautta.

Kun rannekkeen käyttäjä herää, voi hän jatkaa ohjelman katselemista siitä kohdasta, jossa hän nukahti. Television viihdepalveluita kauppaavat yritykset ovat olleet poikien keksinnöstä kiinnostuneita ja Briteissä on aloitettu rannekkeiden testaaminen. Tulevaisuudessa poikien keksimiä älyrannekkeita nähdään suurella todennäköisyydellä kauppojen hyllyillä tai viihdepakettien mukana.