Tulevaisuuden unelmalahja: 3D-printteri tulostaa ruokaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Natural Machines -yrityksen Foodini-uutuuskeksinnöstä, jonka luvataan mullistavan tulevaisuuden ruoanlaiton. Kyseessä on 3D-tulostin, joka käyttää muovin sijaan tulostettavana materiaalinaan erilaisia ruoka-aineita.

YouTube
YouTube

Tuoreella Reuters-uutistoimiston Youtube-videolla pääsemme seuraamaan Foodinin toimintaa käytännössä. Erilaisten keksien ja leivonnaisten valmistaminen ei juurikaan eroa perinteisempien 3D-tulostimien toiminnasta, vaikka raaka-aineena käytetäänkin syötäviä materiaaleja. Käyttäjä voi etsiä haluamansa reseptin internetissä olevasta tietokannasta, syöttää ne Foodiniin ja antaa koneen hoitaa loput.

Foodini ei ole vielä valmis markkinoille, mutta Nautral Machines lupaa tuovansa rajoitetun erän laitetta markkinoille jo alkuvuodesta 2015. Hintaa koneelle tulee 1.300 dollaria, eli noin 1.060 euroa.