Instagram-puhdistus: Tähdet menettivät miljoonia seuraajia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Instagram on puhdistanut sovelluksen käyttäjistä lisää roskapostitilejä. 64px-sivustolle kerätyn tiedon mukaan monilta käyttäjiltä katosi miljoonia seuraajia puhdistuksen jälkeen ja joiltain jopa suurin osa seuraajista.

The Instapurge -nimisen toimenpiteen jälkeen roskapostitilien kadottua esimerkiksi Justin Bieberin seuraajaluku putosi lähes 15 prosenttia, eli 3,5 miljoonaa seuraajaa. Akon menetti huomattavan ison osan seuraajistaan, yli 56 prosenttia. Roskapostitilit eivät ikinä ole mitään oikeita seuraajia olleetkaan, mutta ovat voineet tuoda osalle artisteista uskottavuutta.

Puhdistuksen ennätys oli melko tuntematon käyttäjä chiragchirag78, joka menetti puhdistuksessa vaikuttavat 99,99 prosenttia seuraajistaan, minkä jälkeen koko tili on poistettu Instagramista. Hänellä oli seuraajia 3.660.468, mutta roskapostitilien poistuttua sinne jäi enää kahdeksan seuraajaa.