Vaahtokarkeista herkulliset shottilasit – hitti uudenvuodenjuhlissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Makeat vaahtokarkit muuttuvat pinnaltaan rusehtaviksi ja koviksi, kun niitä paahtaa liekin päällä. The Watering Mouth -YouTube-kanava esittelee videollaan hauskan keinon, jonka avulla paistettu vaahtokarkki muuntautuu makeaksi shottilasiksi. Ideaa voi hyödyntää vaikkapa uudenvuodenjuhlissa.

YouTube
YouTube

Homman juju piilee vaahtokarkin muodossa. Karkkia paahdetaan siten, että yksi reunoista jää paistamatta. Karkki muotoutuu itsestään kupin malliseksi. Vaahtokarkkikupista voi nauttia etenkin kermaisia liköörejä, mutta kannattaa muistaa, että karkki ei ole kovinkaan kestävä ja pitkäikäinen astia. Tarjoilu tulee suorittaa välittömästi juoman kaatamisen jälkeen.

Vaahtokarkkishottilasien paras puoli piilee siinä, että ne imevät alkoholijuomaa myös itseensä. Lopulta shottilasina toimineen karkin voi syödä, ja maku on ihanan makea. Mitä juomaa sinä panisit vaahtokarkkishottilasiin?