Uutuus Harry Potter -faneille – pimeässä loistavat Potter-kirjat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Velhojen maailmaan sijoittuvan Harry Potter -kirjasarjan ensimmäinen osa myi yli 400 miljoonaa kappaletta. Kirjasarjassa on yhteensä seitsemän osaa ja kolme lisäteosta. Taannoin kirjailija J.K. Rowling paljasti julkaisevansa 12 uutta Harry Potterin maailmaan sijoittuvaa tarinaa vielä vuoden 2014 aikana.

Harry Potter jatkaa elämäänsä myös fanien omissa luomuksissa. Unkarilainen muotoilun opiskelija Kincso Nagy on päättänyt antaa kirjasarjalle aivan uudenlaisen ilmeen. Tuloksena jokainen sarjan osa on saanut uuden, tyylikkään minimalistisen kannen. Uusien kansien lisäksi romaanien sisäsivut ovat saaneet ennennäkemättömän, abstraktimpaa tyylisuuntaa edustavan kuvituksen.

Sokerina pohjalla kirjojen velhomaisuus korostuu pimeässä, sillä kansien kuviot hohtavat sinistä valoa. Valitettavasti Bechance -sivustolla esitellyt kirjat ovat tuskin ilmestymässä kirjakauppojen hyllyille aivan heti – virallisten julkaisujen sijaan kyse on nimittäin Kincso Nagyn kouluprojektista.