Sonyn uutuus haastaa Google Glassit – kaikista laseista älylasit

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Glass -älylasit lukeutuvat viime vuosien puhutuimpiin uutuustuotteisiin teknologian saralla. Laite tuo älypuhelimista tutun teknologian kirjaimellisesti käyttäjän silmille, ja antaa uudenlaisia mahdollisuuksia muun muassa videon kuvaamiseen.

Sony on ilmoittanut lähtevänsä mukaan älylasien kehittelyyn Single-Lens Display Module -laitteellaan, joka eroaa Googlen vastaavasta tuotteesta merkittävällä tavalla. Keksinnön luvataan nimittäin tekevän mistä tahansa silmä- tai aurinkolaseista älylasit.

Käytännössä Single-Lens Module Display koostuu korkean resoluution OLED-mikronäytöstä ja Micro-optisesta komponentista, jotka yhdessä heijastavat kuvan lasien linssille. Sony tulee esittelemään uutuuslaitettaan tammikuussa Las Vegasissa järjestettävässä Consumer Electronics Show -tapahtumassa.