Pienenpieni lemmikkiapina ihastuttaa – Marmosetti kuin saduista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kynsiapinoiden heimoon kuuluvat marmosetit lukeutuvat maailman pienimpiin kädellisiin. Harvinaislaatuisia apinoita tavataan pääosin Etelä-Amerikassa Amazonin sademetsän kätköissä. Rare Species Conservatory Foundationin tuoreella Youtube-videolla tavataan Ninita-niminen marmosetti.

YouTube
YouTube

Kuurona syntyneellä eläimellä on erityinen tehtävä toimia lajinsa edustajana julkisuudessa. Videolla hellyyttävä pikkuapina nähdään muun muassa leikkimässä ja nauttimassa hammasharjalla hierotuksi tulemisesta.

Video tarjoilee esimakua marmosettejä käsittelevästä pitkästä dokumenttielokuvasta, jota Richard ja Rich Kern ovat parhaillaan työstämässä. Videolta ilmenee muun muassa se, että marmosetit ovat vaarassa niiden söpöyden takia. Laji on nimittäin erikoisen olemuksensa vuoksi kovassa suosiossa laittoman eläinkaupan piirissä.