Takavuosien rocktähti ongelmissa – huumeet veivät rahat?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Creed oli Yhdysvaltalainen alternative rock -yhtye, joka oli nautti 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa jättiläismäisestä suosiosta. Yhtye voitti Grammy-palkinnon ja se on myynyt maailmanlaajuisesti 35 miljoonaa levyä. Vuonna 2004 yhtye hajosi, mutta teki vuonna 2009 paluun uuden albumin merkeissä.

Ajat eivät ole kohdelleet Creedin laulajana toiminutta Scott Stappia hyvin. Mies on nykyään rahaongelmissa ja koditon, asuttuaan ensin autossaan ja Holiday Inn -hotellissa. Rokkari avautui ongelmistaan Creed-yhtyeen Facebook-sivulla jakamallaan videolla.

– Tehdessäni tilitarkastusta sain selville monia asioita. Minulta on varastettu runsain määrin rahaa eikä levy-yhtiö ole maksanut rojalteja. Siinä vaiheessa helvetti pääsi irti, Scott Stapp kertoo.

Scott Stappin rahaongelmat voivat kuitenkin johtua myös miehen huhutusta runsaasta huumeiden käytöstä. Miami Herald -lehden mukaan rokkarin vaimo, ex-missi Jaclyn Stapp on hakenut avioeroa ja lasten huoltajuutta. Avioeropapereissa nainen kertoo Stappin käyttävän runsain määrin huumeita ja kuvailee miestä vainoharhaiseksi entisen itsensä kuoreksi, joka on uhkaillut tappaa itsensä ja satuttaa perhettään.

Avioerohakemukseen liittyvissä asiakirjoissa Jaclyn Stapp toi julki Scottilta saamiaan vainoharhaisen sävyisisä tekstiviestejä. Niissä rokkari muun muassa kertoo ettei Floridan osavaltio ole turvallinen ”biologisten aseiden vuoksi” ja kutsuu vaimoaan Saatanaksi, uhkaillen tulevansa hakemaan hänet. Mies myös epäilee anonyymit alkoholistit -liikkeen olevan CIA:n salajuoni.