Tutkimus: Kuntoilun ajatteleminen kasvattaa lihaksia!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ohion yliopiston tutkijat ovat saaneet selville, että pelkkä rankan kuntoilusuorituksen ajatteleminen muokkaa lihaksia ja estää niiden surkastumista sekä tekee niistä jopa vahvemmat.

Tutkijat jakoivat tutkimukseen osallistuvat ihmiset kahteen ryhmään ja antoivat kaikille rannekkeet, joita heidän tuli pitää ranteessaan neljän viikon ajan. Toinen ryhmä sai lisäksi ohjeistuksen, jonka mukaan heidän tuli istua viitenä päivänä viikosta 11 minuuttia paikoillaan ja ajatella rankkaa kuntoilusuoritusta. Toinen ryhmä ei saanut lisäohjeita.

Neljän viikon kuluttua ryhmien tuloksia vertailtiin keskenään ja ero oli selkeä. Ryhmän jäsenet, jotka treenasivat mielessään olivat kaksinkertaisesti vahvempia toiseen ryhmään verrattuna. Myös heidän aivonsa olivat vahvemmat, koska ajatustyön seurauksena heidän hermostonsa oli kehittänyt lihaksiin johtavia polkuja.

Journal of Neurophysiologyn julkaisemista tuloksista kävi ilmi, että ihmisen keho ja mieli ovat kietoutuneet todella tiukasti yhteen. Ajattelemisen ja mielikuvituksen avulla ihminen voi vahvistaa kehoaan.