15 asiaa, jotka jokaisen tytön isän tulee tietää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Isän rooli tyttärien kasvattamisessa on suuri, ja usein sanotaankin, että tyttären miesvalinta aikuisena perustuu isäsuhteeseen. Nyt mies, jolla on neljä tytärtä ja yksi poika, on kertonut Huffington Post -lehdelle 15 tärkeintä asiaa, jotka kaikkien isien tulisi ottaa huomioon tyttäriä kasvattaessa.

1. Hän haluaa tulla rakastetuksi

Tyttäresi saattaa haluta sinun ostavan hänelle tavaroita ja opettavan asioita, mutta eniten hän haluaa, että rakastat häntä. Kukaan ei voi ottaa hänen sydämessään sinun paikkaasi, joten kerro tyttärellesi, että rakastat häntä. Kerro se hänelle usein.

2. Sinulla on suuri vaikutus hänen tulevaisuuteensa

Isällä on suuri vaikutus siihen, millaisen miehen tytär jonain päivänä tulee valitsemaan miehekseen. Jos kohtelet häntä oikein, hän haluaa luultavasti miehekseen samanlaisen miehen kuin sinä.

3. Kuuntele hänen suosimaansa musiikkia

Kun tyttäreni ovat kyydissäni me kuuntelemme aina sitä, mitä he haluavat. Autossamme soi Taylor Swift, One Direction, Cody Simpson, Katy Perry ja niin edelleen. En kuuntelisi näitä artisteja itsekseni, mutta kun näen tyttäreni hyvällä tuulella minäkin tulen hyvälle tuulelle.

4. He tarkkailevat, miten kohtelet heidän äitiään

Jos otat jonkun yhden asian opiksesi tästä listasta, ota tämä. Paras asia, mitä voit antaa tyttärillesi on rakastaa heidän äitiään. Niinä aikoina, kun en ehdi huomioida vaimoani, tyttärilläni menee huonommin. En usko, että tämä on sattumaa. Rakasta vaimoasi, vie hänet treffeille ja matkoille ja näytä lapsillesi, että äiti on välillä heitäkin tärkeämpi.

5. Älä katoa, kun he kasvavat

Tyttöjen teini-ikä saattaa olla hieman kiusallista sekä isille että tyttärille. Älä silti katoa hänen läheltään, vaikka kyseessä olisi kuukautisten alkaminen, ensimmäiset poikaystävät, kainalokarvojen ajelu tai mikä tahansa muu asia. Tulet katumaan myöhemmin, jos et ollut tyttäresi elämässä tässä vaiheessa yhtä tiiviisti läsnä kuin olit hänen ollessaan pieni.

6. Opeta tyttäriäsi punnertamaan oikein

Opeta tyttäriäsi punnertamaan oikein ja harrastamaan urheilua kunnolla, jos se heitä kiinnostaa. Talossamme sanonta ”Heität kuin tyttö” on kohteliaisuus. Kasvata tyttäristäsi henkisesti ja fyysisesti vahvoja.

7. Luo yhteisiä muistoja

Ystäväni kertoi joskus minulle, että minä olen tyttäriemme elämässä muistojen luomisen päällikkö. Olen ottanut tämän roolin vakavasti ja pyrkinyt luomaan yhteisiä hetkiä ja muistoja meille. Meillä on elokuvailta perjantaisin ja tietynlainen aamupalarutiini jokaisena lauantaina. Asioiden ei siis tarvitse olla isoja tai kalliita. Luo tyttärellesi muistoja siitä, milloin hän on ollut isänsä kanssa.

8. Opeta, että hän ei ole maailman napa

Näytä tyttärillesi, että maailma ei pyöri heidän ympärillään. Päästäkää välillä joku jonon ohi, menkää viimeisenä ja olkaa välillä väärässä.

9. Ilmaannu hänen tapahtumiinsa

Isät luovat usein uraansa samaan aikaan, kun lapset ovat pieniä, ja läsnäolo tiettyinä aikoina voi olla vaikeaa. Näytä kuitenkin tyttärillesi, että pyrit tulemaan aina heidän tärkeisiin tapahtumiinsa.

10. Paikalla oleminen ei ole sama kuin läsnäolo

Tämä unohtuu monilta usein. Kun tulet kotiin, vie puhelimesi toiseen huoneeseen pois käsiesi ulottuvuudesta ja juttele tai pelaile tyttöjesi kanssa. Vietä heidän kanssaan aikaa.

11. Laita heidän hiuksiaan ja lakkaa heidän kynsiään

Näytä heille, että mies voi olla hellä ja laittaa heidän hiuksensa ponnarille tai lakata heidän kyntensä. Anna välillä tyttäriesikin lakata sinun kyntesi.

12. Tapaile häntä

Tyttäresi tapaileminen on hyvä tapa opettaa hänelle, miten miehen tulisi kohdella naista. Tämän ei tarvitse olla mitään isoa. Vie tyttäresi vaikkapa läheiselle jäätelökioskille. Avaa hänelle ovia, maksa hänen ostoksensa ja katso häntä silmiin, kun hän puhuu sinulle. Anna hänen tuntea itsensä arvostetuksi.

13. Hänen sydämensä on kauniimpi kuin hänen ulkomuotonsa

Opeta tyttärellesi, että sydän, itsetunto ja luonne on ulkonäköä tärkeämpiä. Älä anna heidän uskoa siihen, että he merkitsevät jotain vain jos näyttävät paljon ihoa tai mahtuvat pienimpiin vaatekokoihin.

14. Nauti jokaisesta hetkestä

Hän kutsuu sinua tällä hetkellä isiksi. Nauti roolistasi, sillä nämä hetket kiitävät ohi.

15. Annathan minulle anteeksi?

Välillä itse kukin unohtaa näistä kohdista 1-14, mutta kaikki me yritämme parhaamme. Kun teet virheen, pyydä tyttäreltäsi vilpittömästi ja kunnolla anteeksi omaa käytöstäsi. Kerro hänelle, että olet pahoillasi ja teit virheen, niin hän antaa sinulle anteeksi.