Perheen joulu pilalle – kauppa veloitti 60 000 euroa joulupaperista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Dean Baker kävi ostamassa joulupaperia läheisestä kaupasta, mutta ei osannut kuvitellakaan, mitä siitä tulisi seuraamaan. Kassalla ollut tyttö veloitti nimittäin mieheltä vahingossa 10.000 kertaisen summan ja jätti miehen perheineen yli 52.000 punnan luottokorttivelkoihin joulun alla.

32-vuotias Dean Baker kävi birminghamilaisessa Card Factory -nimisessä kaupassa ostamassa joulupaperia. Hän kertoi Birmingham Mail -lehdelle, että kassalla oleva tyttö oli harjoittelija ja veloitti hänen luottokortiltaan 5,94 punnan sijaan 59.400 puntaa.

Tämän vuoksi miehen luottokortti jäädytettiin, kun tili meni 52.000 puntaa miinuksen puolelle. Bakerin perheeseen kuuluu myös vaimo ja kaksi pientä lasta, jonka vuoksi mies oli erityisen harmistunut, kun häneltä jäi kaikki lahjat ostamatta. Perhe aneli jouluaterialle ruokia sukulaisiltaan ja ystäviltään.

Baker on kertonut olevansa pöyristynyt siitä, miten huonosti luottokorttifirma ja Card Factory ovat häntä kohdelleet. Miestä on pompoteltu yritysten välillä edestakaisin ja nyt hänelle on ilmoitettu, että miehen rahat palautuvat tilille vasta aikaisintaan 12. tammikuuta.