Rahankuljetusauto kolaroi – miljoonat levisivät autotielle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Panssaroitu auto joutui jouluaattona Hong Kongissa auto-onnettomuuteen. Autolla ei ollut mikään tavallinen lasti kyydissä, vaan se oli matkalla pankkiin ja kuljetti 270 miljoonaa Hong Kongin dollaria kyydissään.

YouTube
YouTube

Onnettomuuden seurauksena seteleitä levisi auton kyydistä kadulle miljoonien edestä Hong Kongin 500 dollarin seteleinä. Videolle on tallentunut, miten autot pysähtelevät tiellä, kun ihmiset haluavat kerätä seteleitä itselleen.

270 miljoonaa Hong Kongin dollaria on noin 28,5 miljoonaa euroa. Tästä rahamäärästä onnettomuuden aikana katosi 15.230.000 Hong Kongin dollaria eli 1.609.400 euroa. Osa rahoja keränneistä ihmisistä on jäänyt kiinni ja osa on omin avuin palauttanut rahat. Rahaa on edelleen kateissa noin 950.000 euron verran.

South China Morning Post kertoo, että Kiinan pankki oli palkannut G4S-nimisen kuljetusfirman hoitamaan rahan siirtämisen pankkiin. Kuljetuksen epäonnistumisen vuoksi G4S on vastuussa rahojen katoamisesta ja korvausvastuussa pankille, vaikka syynä olikin onnettomuus. Yksi pariskunta on pidätetty poliisin löydettyä heidän hallustaan suuren määrän kadonneita seteleitä.