The Interview rikkoo ennätyksiä – terrorismikohu kannatti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden kohutuin elokuvatapaus on Seth Rogenin tähdittämä The Interview, joka oli jäädä julkaisematta hakkereiden kohdistettua iskun tuotantoyhtiö Sonya vastaan. Pohjois-Korean on väitetty olevan hyökkäysten taustalla, mutta asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet väitteet.

Sony perui elokuvan julkaisemisen elokuvateatteattereihin kohdistettujen pommiuhkausten vuoksi, mutta The Interview päätettiin kuitenkin julkaista internetissä ja lukuisissa itsenäisissä elokuvateattereissa. Tämä osoittautui kannattavaksi, sillä toistaiseksi ainoa pommeihin viittaava seuraus on ollut elokuvan räjähdysmäinen suosio.

Sony Picturesin mukaan The Interview -elokuva vuokrattiin internetin suoratoistopalveluissa ensimmäisen neljän vuorokauden aikana kaksi miljoonaa kertaa. Reuters-uutistoimiston mukaan elokuva tuotti nopeasti yli 15 miljoonaa dollaria, nostaen sen tuotantoyhtiön historian menestyksekkäimmäksi internet-julkaisuksi.

Rentrak-sivuston mukaan The Interview keräsi ensi-iltaviikonloppuna myös elokuvateattereissa 2,8 miljoonan dollaria rajoitetusta julkaisustaan huolimatta. Elokuva julkaistiin internet-palveluiden lisäksi hieman yli 300 amerikkalaisessa elokuvateatterissa, joista suurin osa oli yksityisiä teattereita terroristi-iskuja pelkäävien isojen ketjujen sijaan.

The Interview tulee tuottamaan Sonylle todennäköisesti vieläkin enemmän rahaa. Elokuva julkaistiin nimittäin sunnuntaina myös Applen suositussa iTunes-latauspalvelussa. Suomalaiset joutuvat odottamaan elokuvan näkemistä vielä jonkin aikaa. Sitä ei voi nimittäin ladata Yhdysvaltain ulkopuolelta käsin, ja mahdollinen Suomen ensi-ilta on toistaiseksi vielä avoinna.