Tutkijat juottivat linnut humalaan – alkoivat sopertaa kuin ihmiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänäkin iltana sadattuhannet suomalaiset nauttivat vuoden vaihtumisen kunniaksi alkoholia, joka alkaa jo melko alhaisina määrinä vaikuttamaan puhekykyyn ja erityisesti artikulaatioon. Toisin sanoen ihmiset alkavat sopertaa juovuksissa. Nyt on paljastunut, että linnuilla on sama reaktio.

Tiedossa ei ole miksi ihmeessä tällainen asia on yleensä ottaen edes selvitetty, mutta tutkijat kertovat juottaneensa lintuja humalaan selvittääkseen alkavatko ne sopertaa ihmisen tavoin. Tulos oli selvä. Linnutkin sopertavat, Plos One uutisoi.

Tutkimuksen tekivät Oregonin terveys- ja tiedeyliopiston tutkijat, jotka juottivat seeprapeippoja humalaan. Sen jälkeen tutkijat vertailivat lintujen aiemmin päästämiä ääniä juopuneina päästämiin ääniin. Noin 0,8 promillen humalaan linnut juotettiin alkoholilla terästetyllä mehulla.

Staran toimituksen tiedossa ei ole esiintyikö tutkimuksessa ihmisten tavoin naaraslintujen kevytkenkäisyyttä tai uroslintujen pullistuneen egon syndroomaa.