Mies tanssi kadulla New Yorkissa – poliisi hyökkäsi heti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa poliisivoimat ovat parhaillaan vakavassa kriisissä, kun ihmiset ovat saaneet tarpeekseen lukemattomista tapauksista, joissa poliisit ovat tappaneet aseettomia ihmisiä ja selvinneet ilman rangaistusta. New Yorkissa poliisit ovat lisäksi ajautuneet avoimeen kahnaukseen pormestarinsa kanssa.

YouTube
YouTube

The New Yorker -lehden mukaan sikäläiset poliisit ovat aloittaneet niin sanotun italialaisen lakon, eli käytännössä lopettaneet työnteon työpaikalle saapumisesta huolimatta. Tällainen toiminta ei ole kuitenkaan lopettanut kansalaisiin kohdistuvia poliisien ylilyöntejä.

Jouluaattona poliisin mielivallan kohteeksi joutui vuorostaan suosittu nettipilailija Alexander BOK. Mies päätti toteuttaa New Yorkissa Ellen DeGeneresin haasteen, jossa ihmisten tulee tanssia tuntemattomien ihmisten takana heidän huomaamattaan. Tempaus meni hyvin niin kauan kunnes mies päätti tanssia poliisin takana.

Viranomainen ei tästä täysin laillisesta tempusta pitänyt ja pian nettipilailija oli raivostuneiden poliisien ympäröimä. Lopulta poliisit ymmärsivät, etteivät he voi pidättää miestä, joten he työnsivät hänet väkivalloin katuun. Video päätyi heti verkkoon ja on aiheuttanut suuren kohun jälleen uutena todisteena poliisin toiminnasta. Nettipilailija saa kiittää onneaan selvittyään tällä kertaa hengissä poliisien käsittelystä.