Suojelualueen lämmitys rikki – apinat kääriytyvät huopiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Walesin apinoiden ja simpanssien suojelualuetta koetteli Britanniassa jouluna viileä sää. Koko suojelualueen lämmitys nimittäin rikkoutui poikkeuksellisen kylmän ilman seurauksena, minkä vuoksi alueen apinat ja simpanssit olivat kylmissään.

Alueen lämmitystä tultiin korjaamaan, ja korjauksen aikana apinat saivat lämmitellä huopien ja lämpimän ruoan avulla. Suojelualueen lämmitys on saatu nyt korjattua ja eläimet ovat suojassa kylmältä.

– Simpanssit ja apinat syövät edelleen paljon hedelmiä, mutta heidän elimistönsä toimii samankaltaisesti kuin ihmisten. Kun he ovat kylmissään he haluavat mielummin jotain lämmintä. Ruokimme apinoita nyt muun muassa uuniperunoilla, Graham Green kommentoi The Telegraph -lehden mukaan.