Laavavirta vyöryi asutulle alueelle – ihmiset heittävät rahaa laavaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa löytyy runsaasti aktiivisia tulivuoria, joista monista putkahtelee ilmoille ajoittain myös laavavirtoja ja suurempiakin purkauksia. Tulivuorista syntynyt Havaiji on yksi aktiivisimmista tulivuorialueista. Viime viikkoina laavavirta on tehnyt siellä tuhojaan, kun se on edennyt vääjäämättä Pahoan kaupunkiin.

Splash
Splash

Joulukuussa viranomaiset kertoivat uskovansa, että laavavirta lopettaisi etenemisen Pahoan kaupungin asutuille alueille ennen vuodenvaihdetta. Toisin kuitenkin kävi, sillä laava on jatkanut etenemistään ja on jo asutulla alueella.

Viranomaiset ovat olleet ihmeissään huomatessaan, että laavan seassa on käteistä rahaa ja erilaisia almuja. Turistit ja paikalliset ihmiset käyttävät laavaa eräänlaisena toivomuskaivona yrittäessään saada sitä esimerkiksi lopettamaan etenemisen kohti rakennuksia.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash