Maailman vaikein Rubikin kuutio ratkaistiin – ei kannata yrittää perässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka älypelien valmistaja Brando lanseerasi Rubikin kuution, jossa on 169 palaa jokaisella sivulla. Se ei kuitenkaan ole maailman vaiken Rubikin kuutio, sillä vaikeimmassa on peräti 289 palaa jokaisella kuudella sivulla. Nyt eräs mies on onnistunut ratkaisemaan sen seitsemässä tunnissa.

YouTube
YouTube

Kenneth ”RedKB” Brandon on onnistunut tehtävässä, johon aniharva koko maailmassa pystyy. Hän nimittäin ratkaisi 17x17x17 Rubikin kuution seitsemässä tunnissa. Luonnollisesti tempaus videoitiin, ja nyt video on tiivistetty seitsemään minuuttiin. Aivan mattimeikäläinen ei pääsisi ratkaisemisessa edes alkuun, mutta Brandon kertoo videolla samalla hieman omasta taktiikastaan onnistumisen taustalla.

Pelivalmistajan mukaan Rubikin kuutiot ovat erinomaista aivojumppaa ja ongelmienratkaisuun liittyvien pelien pelaamisella on huomattu olevan älykkyyttä kasvattava vaikutus. Kuution ratkaiseminen vaatii matemaattista päättelykykyä ja kärsivällisyyttä. Harjoittamalla kyseisiä alueita aivoissa voi pian huomata, että osaaminen kehittyy ja peleissä voi siirtyä vaativampiin tasoihin.