Perheelle odottamaton kalansaalis – valkohai nielaisi syötin!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uusiseelantilainen perhe koki todellisen yllätyksen kalastusretkellään, kun vedestä nuossut saalis olikin iso valkohai. Valkohai oli kalastajalle ja siimalle liian painava saalis ja siima meni poikki hain tehdessä hypyn vedestä ilmaan ja laskeuduttuaan siiman päälle.

Neljä Robertson perheen jäsentä lähti kalastamaan 100 metrin päähän Aucklandin Te Atatu Peninsula -nimisestä satamasta. Kalastajien oli tarkoitus pyytää napsijaa. Kun päivä oli lopuillaan ja Robertsonit alkoivat pakata välineitään kasaan, yhteen syöttiin tarttui saalis ja todella painava sellainen.

Miehet ajattelivat, että saalis on jonkinlainen valas sillä se tuntui niin raskaalta. Kun saalis teki hypyn vedestä kalastajat huomasivat, että siiman päässä onkin valkohai. The New Zealand Herald -lehden mukaan kalastajat yrittivät saada lähes nelimetristä haita lähemmäs venettä, että he saisivat irrotettua koukut vahingoittamatta haita.

Valkohai oli ollut kuitenkin toista mieltä ja tehnyt korkean hypyn, jonka seurauksena hai putosi siiman päälle katkaisten sen. Robertsonin perhe epäilee ison hain olleen sama, jonka he ovat nähneet kyseisellä alueella aiemminkin.