5 asiaa, joilla raskauskilot karisevat

Terveys · Annukka Heikkilä

Synnytyksen jälkeen moni nainen haluaisi tiputtaa raskauden aikana kertyneet kilot mahdollisimman nopeasti pois, mutta kokevat sen vaikeaksi. Hyvinvoinnin asiantuntija Kristin Kirkpatrick on kertonut Women’s Health -lehdelle viisi asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon raskauskiloja tiputtaessa.

1. Pidä ravintorikkaita välipaloja lähellä

Kun mielesi tekee napostella jotain ja vatsa huutaa välipalaa kannattaa pitää ravintoarvoiltaan hyviä välipaloja lähellä. Hedelmät, vihannekset, täysjyvä, terveellinen rasva sekä proteiini ovat kaikki sellaisia asioita, joita hyviltä välipaloilta kannattaa löytyä.

2. Vältä rasvaa ja sokeria

Kun vauva siirtyy syömään kiinteää ruokaa kannattaa imettäneen äidin pysytellä poissa roskaruoan, rasvaisten ja makeiden tuotteiden ääreltä.

3. Rintaruoki vauvasi, jos mahdollista

Rintaruokinnan vaikutuksista painonpudotukseen on monenlaisia tutkimuksia, mutta ei siitä voi haittaakaan olla.

4. Laske kaloreita

Laske kalorit käsin, kalorilaskurin avulla tai vaikkapa puhelinsovellusta käyttäen. On tärkeää pysyä kartalla sen suhteen paljonko energiaa saa päivän aikana ja varmistaa, että kalorimäärä ei ainakaan ylitä päivittäistä energian tarvetta.

5. Juo vettä

Joskus mielemme sekoittaa janon tunteen näläksi, joten kannattaa juoda riittävästi kofeiinitonta nestettä päivän aikana, mieluiten vettä.