Hääpuku överiksi – miljoona helmeä ja kuusimetrinen laahus

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vaatesuunnittelija Gail Be on luonut häämekon, joka erottuu joukosta. Mekon tekemisessä ei ole käytetty lainkaan kangasta, vaan ainoastaan helmiä. Lähes miljoonasta yksittäisestä helmestä kudottu mekko painaa 182 kiloa ja lasi- ja kristallihelmistä koostuvassa luomuksessa on kuusimetrinen laahus.

YouTube
YouTube

Epäkäytännöllisyydestään johtuen, on arveltu, että luomusta ei tulla koskaan näkemään alttarilla kävelevän morsiamen päällä, sillä painavassa mekossa on vaikea liikkua. Häämekko onkin enemmän taideteos kuin käyttökelpoinen vaate.

Suunnittelija Gail Be on paljastanut Daily Mail -lehdelle, että hänen unelmansa täyttyisi, jos Lady Gaga pukisi puvun joskus ylleen. Puvun tekemisessä on kestänyt kolme vuotta ja siinä on auttanut 22 pukuompelijaa.

Gail Be on tunnettu siitä, että hän kutoo vaatteita helmistä, eikä käytä kangasta luomuksissaan ollenkaan. Be on kertonut, että yksi hänen tekemistä asusteistaan on ollut Lady Gagan käytössä.

Miljoonasta helmestä kudottu häämekko on todennäköisesti pääsemässä ennätystenkirjaan Guinness World Recordsiin, sillä aiempi ennätys kuului helmistä tehdylle häämekolle, johon oli kudottu yhteensä 45.024 helmeä.