Koirille älypanta – sisältää kameran ja GPS-paikantimen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ei ole salaisuus, että lemmikeille tarkoitettujen tuotteiden ja laitteiden kysyntä on ollut valtavassa kasvussa. Niinpä älypuhelinvalmistajat ovat aloittaneet kilpajuoksun muun muassa älypantojen valmistamisessa. Motorola ja Hubble ovat nyt luoneet mielenkiintoisen älypannan koirille.

YouTube
YouTube

Koirien älypannassa on HD kamera, GPS-seuranta ja pieni kaiutin. Lemmikin omistaja voi ottaa yhteyden koiransa pantaan ja tarkkailla kameran avulla, mitä koira oikein puuhailee. GPS mahdollistaa sen, että omistaja näkee tarkalleen missä hännänheiluttaja on.

Pienen kaiuttimen ansiosta omistaja voi soittaa koiralleen ja antaa sille käskyjä. Monet omistajat varmasti haaveilevat siitä, että voisivat etäkäyttöisesti pyytää koiraansa lopettamaan kenkien syömisen tai jättämään sohvatyynyt rauhaan. Kaiuttimen kautta koiraa voi myös kehua hyvästä käytöksestä.

Motorolan ja Hubblen valmistama koiranpanta esiteltiin kuluttajien elektroniikkamessuilla Las Vegasissa. Huipputekniikkaa sisältävä panta kustantaa noin 160 euroa. Panta, jossa on vain pelkkä kamera on sen sijaan puolet halvempi. Markkinoille tulevista älypannoista povataan myyntimenestystä.