Autoilijoiden some-kampanja estää nopeuskameroiden toiminnan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Facebookissa leviää kampanja nimeltä Block Their Shot. Kampanjan tarkoituksena on estää nopeuskameroita saamasta kuvaa ylinopeutta ajavista kuskeista. Kampanja yllyttää autoilijoita tekaisemaan auto-ongelman sopivasti juuri kameran eteen.

Block Their Shot -kampanjan Facebook-sivulla on jo lähes 43.000 seuraajaa. Sivuston ylläpitäjät lataavat ja julkaisevat kuvia, joissa he ovat ajaneet tien sivuun estääkseen nopeuskameran näkymän tielle. Miehet teeskentelevät korjaavansa autoa ja nostavat auton konepellin ylös.

Monet australialaiset ovat lähteneet tempaukseen mukaan, mutta sitä on myös kritisoitu kovalla kädellä. Osa nopeuskameroista on sellaisissa paikoissa, joissa liian suuresta tilannenopeudesta johtuneet onnettomuudet ovat yleisiä. Daily Telegraph -lehden mukaan liikenneministeri Duncan Gay on uhannut Block Their Shot -sivun takana olevaa kaveriporukkaa isoilla sakoilla, jos he eivät lopeta toimintaansa.