Realitysarja kuohuttaa – kertoo homoista heteroliitoissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvalloissa on noussut kohu realitysarjasta, joka kertoo aviopareista ja heidän arjestaan. Tavallisesta avioliitosta poiketen puolisoista vain toinen on hetero. Televisiosarja My Husband’s Not Gay on saanut ristiriitaisen vastaanoton ja sarjan esittäminen halutaan kieltää.

YouTube
YouTube

TLC-kanavalla esitettävässä sarjassa seurataan pariskuntien elämää. Parit ovat menneet naimisiin keskenään siksi, että heidän uskontonsa kieltää homoseksuaalisuuden ja painottaa naisen ja miehen välisen avioliiton tärkeyttä elämässä. Miehet ovat kertoneet vaimoilleen, että he ovat kiinnostuneita miehistä. Seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta parit elävät aviossa, koska avioliitto on pyhä.

Sen lisäksi miehillä on keskenään suhteita ja he viettävät aikaa romanttisesti yhdessä. Homojen ja lesbojen kunnianloukkauksia valvova järjestö GLAAD on julkaissut adressin, jolla halutaan kieltää ohjelman esittäminen televisiossa. Järjestön mukaan realitysarja antaa ymmärtää, että miehet voisivat halutessaan päättää siitä ovatko he homoseksuaaleja.

Sarjassa esiintyvät miehet kertovat tuntevansa vetoa miehiin ja olevansa ihastuneita, mutta kieltävät olevansa homoseksuaaleja, sillä uskonto kieltää sen. Myös sarjassa esiintyvät vaimot kieltävät miestensä olevan homoseksuaaleja vaikka heillä ei olekaan fyysistä suhdetta keskenään ja he ovat enemmän ystävyksiä kuin rakastavaisia.

Sarja on saanut kohun aikaan ja monet tahot ovat olleet sen esittämistä vastaan. Julkisesta vastarinnasta huolimatta vaikuttaisi siltä, että TLC-kanava ei aio perua sarjan esittämistä. Realitysarja My Husband’s Not Gay pitää näillä näkymin lähetysaikansa alkuperäisen suunnitelman mukaan.