Tutkimus: Terveyspommi löytyy lähimmästä hedelmähyllystä

Ruoka Terveys · Annika Kela

Avokado on terveellinen ja paljon hyviä rasvoja sisältävä hedelmä. Avokado on korkean rasvapitoisuutensa vuoksi myös melko huikea kaloripommi ja sisältää jopa 300-400 kaloria per hedelmä. Nyt on julkaistu uusi tutkimus, jonka mukaan avokado laskee merkittävästi kolesterolitasoa.

Pennsylvanian yliopiston tutkijat ovat tehneet uuden tutkimuksen, jonka tulokset todistivat avokadon syömisellä olevan terveydellisiä hyötyjä. Tutkimuksessa mukana olleiden ihmisten ruokavalioon lisättiin yksi avokado siten, että puolikas avokado nautittiin lounaan yhteydessä ja toinen puolikas päivällisellä.

Kokeeseen otti osaa 45 ihmistä, joista osa oli avokadoa sisältävällä ruokavaliolla. Jäljelle jäävä ryhmä oli jaettu vielä kahteen ja heille oli annettu myös uudet ruokavaliot, joiden mukaan kolesteroliarvojen tulisi parantua. Avokadoa syöneillä oli kaksi kertaa paremmat tulokset kuin kahta muuta ruokavaliota noudattaneilla.

Tutkija Penny Kris-Etherton kertoi NPR-uutisten mukaan, että avokadon huikeat terveysvaikutukset tulivat yllätyksenä. Kris-Etherton kommentoi, että on hienoa, että tämä saatiin todistettua. Tutkija haluaa kuitenkin jatkaa asian selvittämistä syvemmälle ja saada selville, mistä avokadon positiiviset vaikutukset kolesteroliarvoihin johtuvat.