Viimeinkin! Sunrise Avenue jäähallikeikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tämän hetken suosituin yhtye ulkomailla, Sunrise Avenue, aloittaa seuraavan Euroopan-kiertueensa Helsingistä. Yhtye nousee Helsingin Jäähallin lavalle lauantaina 16. toukokuuta. Kyseessä on Fairytales Best of -kiertueen avauskeikka, joka samalla päättää yhtyeen puolen vuoden keikkatauon.

Suomalaiset fanit ovat toivoneet areenakeikkaa kokoonpanolta jo vuosia, ja nyt toive käy toteen. Se, että keikka järjestetään Helsingin Jäähallissa on yhtyeelle tärkeää.

– Se on meille unelmakeikka. Helsingin Jäähalli on Sunrise Avenuelle kotihalli koko maailmassa. Vaikka ollaan jo vuosia soitettu jopa tuplakokoisia areenoita, tämä on se ainoa päänahka mikä meiltä puuttuu. Jäähalli on se paikka, missä olemme katsoneet kaikki keikat nuorena. Metallica, Bon Jovi, Pantera, AC/DC ja monet muut, yhtyeen laulaja Samu Haber kertoo.

Sunrise Avenue nauttii valtavan suurta suosiota Keski-Euroopassa. Yhtyeen lokakuussa 2014 julkaistu Fairytales Best of 2006-2014 -kokoelma meni sekä Saksassa että Sveitsissä suoraan albumilistan kärkeen. Levyn myynti on saavuttanut Saksassa jo platinarajan ja Sveitsissä puolestaan on ylittynyt kultalevyyn oikeuttava myyntimäärä. Haber on toiminut kahden tuotantokauden ajan The Voice Of Germanyn tähtivalmentajana.

Vuonna 2002 perustettu Sunrise Avenue on myynyt tähän mennessä maailmanlaajuisesti kaksi mijoonaa albumia sekä kaksi miljoonaa singleä ja yhtye on palkittu lukuisilla platina- ja kultalevyillä. Single Hollywood Hills oli vuoden 2011 soitetuin biisi sekä Ruotsissa että Saksassa. Fairytale Gone Bad oli puolestaan koko vuosikymmenen (2000-2009) soitetuin kappale Saksan radioissa.