Uusi laihdutuslääke huijaa kehon polttamaan rasvaa

Fitness Terveys · Annukka Heikkilä

Salk Institute on kehitellyt uuden laihdutusta edistävän pillerin nimeltä Fexaramine. Uuden pillerin kerrotaan vaikuttavan ainoastaan suolen toimintaan ilman muiden laihdutuspillereiden kaltaisia sivuvaikutuksia.

Kun ihminen alkaa syödä, keho polttaa rasvaa ja pyrkii sulattamaan vatsalaukussa olevan ruoan nopeasti uuden tulevan ruoan tieltä, että vatsa olisi mahdollisimman tyhjä ja sinne mahtuisi enemmän. Fexaramine-pillerin teho perustuu siihen, että se aiheuttaa saman reaktion vatsassa ja suolistossa ilman, että ihminen alkaa ruokailemaan.

Keho alkaa polttaa rasvaa pois uusiean kalorien tieltä ja kun uusia kaloreita ei tulekaan, ihminen laihtuu. Fexaraminea on testattu hiirillä ja se on todettu toimivaksi.

Pilleristä ei ole havaittu aiheutuvan sivuvaikutuksia, sillä sen vaikutus johtuu kehon omasta reaktiosta. Professori Ronald Evans kertoo videolla, että pilleriä kehitetään vielä eteenpäin ja siitä toivotaan hoitokeinoa ylipainoisille ja diabeetikoille.