Kännykkäsovellus pakottaa laihduttamaan – kiristämällä ja vi**uilemalla

Digi Fitness · Tim Isokivi

Älypuhelimille on olemassa runsain määrin erilaisia sovelluksia, joiden luvataan auttavan käyttäjää esimerkiksi saavuttamaan oikean määrän kuntoilua ja pitämään huolen siitä, että ruokavalio pysyy terveellisenä. Toiset ihmiset kuitenkin tarvitsevat järeämpiä keinoja käyttöönsä tsempatakseen itsensä terveempien elämäntapojen polulle.

carrothunger14012015b

Carrot Hunger on uutuussovellus, joka kannustaa laihduttamiseen solvaamalla käyttäjää hänen epäonnistuessaan tavoitteissaan. Foodbeast-sivuston mukaan sovellukselle ilmoitetaan ensin nykyinen paino ja laihdutustavoite, jonka jälkeen se tervehtii käyttäjää ”lihakasana”. Tämän jälkeen sovellukselle pidetään kirjaa päivittäisistä ruokailutottumuksistaan.

Mikäli rajattu kalorimäärä ylittyy, kiristää sovellus joko maksamaan noin 85 sentin arvoisen lahjuksen tai kärsimään seurauksista. Mikäli lahjusta ei suostu maksamaan, sovellus saattaa lähettää käyttäjän ystäville viestejä joissa häntä parjataan huonosta itsehillinnästä.

Lisäksi sovellus muun muassa kehottaa laihduttajaa ostamaan hevosnaamarin sarkastisten mainosten muodossa. Carrot Hunger on toistaiseksi saatavilla vain iPhone ja iPod -laitteille. Solvauksen avulla laihduttamiseen kannustavan Carrot Hungerin lisäksi saatavilla on myös samoin metodein kuntoiluun kannustava Carrot Fit -sovellus.