Hakkeri kehitti vakoilulaitteen – 8 euron vekotin seuraa langattomia näppäimistöjä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hakkeritaustastaan tunnettu tietoturvaekspertti Samy Kamkar on kehitellyt vakoilulaitteen, joka muistuttaa tavallista USB-laturia. Noin kahdeksan euron arvoinen laite kytketään laturin tavoin pistorasiaan. KeySweeper-laite ottaa yhteyden tietokoneiden langattomiin näppäimistöihin ja tallentaa niiden tiedot.

YouTube
YouTube

Aina kun joku kirjoittaa näppäimistöllä, tallentuvat tiedot vakoilulaitteeseen. Huomaamaton laite varastaa tehokkaasti langattomasta näppäimistöstä lähetettyä tietoa. Kamkarin mukaan laite pystyy vakoilemaan näppäimistöjä noin 10 metrin säteellä.

Verkkosivuillaan Kamkar on kertonut yksityiskohtaisesti kuinka laite toimii. Koska laitteelle tallentuu kaikki näppäimistöltä lähtetetty tieto, on sillä mahdollista tallentaa myös verkkosivujen tietoja, verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja.

Samy Kamkar on kertonut, että laite on hyvin yksinkertainen ja se lähettää tiedot ohjelmiston avulla eteenpäin. On vain ajankysymys, koska kehittyneempiä versioita KeySweeperistä kehitellään. Vaikka kyseinen laite on selvästi tietoturvalle vaarallinen, on Kamkar ylpeä keksinnöstään.