Harvinainen kohtaaminen videolle – miekkavalaat tervehtivät kalastajia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Chilen rannikolla veneillyt seurue koki ilahduttavia hetkiä, kun he näkivät joukon miekkavalaita veneensä lähellä. Seurueen yllätykseksi valaat tulivat veneen viereen ja alkoivat uteliaana tutkia sitä. Hetken kuluttua valaiden tutkimusretki muuttui leikkihetkeksi.

YouTube
YouTube

Henkeäsalpaavan upeat valaat sukeltelivat veneen perässä olevan kumiveneen alla ja temmelsivät leikkisästi veneen vanavedessä. Yksi veneilijöistä onnistui kuvaamaan tilanteen videolle. Valaiden vierailusta ilahtuneet kalastajat seurasivat hämmästyneitä valaiden puuhailuja.

Miekkavalaiden kohtaaminen luonnossa on ollut varmasti ikimuistoinen hetki. Koska veneilijät eivät halunneet häiritä rannikon vieressä päivystäviä valaita, he päättivät lähteä jatkamaan matkaansa. Komeat miekkavalaat seurasivat venettä hetken ja palasivat sitten takaisin laumansa pariin.

Yksi valaista nousi veneen vieressä pintaan ja heilutti eväänsä kalastajille. Voisi luulla, että valas halusi toivottaa veneilijöille hyvää matkaa.