Tosielämän MacGyver! Näin helposti sytytät nuotion purukumilla ja paristolla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Partiossa lapset oppivat monia hyödyllisiä taitoja. He oppivat tunnistamaan syötäviä kasveja, tekemään tulen ja solmimaan kestäviä solmuja. Grant Thompson on oppinut jotain muuta elämänsä aikana ja hän haluaa opettaa sen muillekin.

Grant Thompson näyttää videolla mitä tapahtuu, kun yhdistetään yksi sormipatteri ja purukumin kääre yhteen. Hän irrottaa kääreen purukumin ympäriltä ja leikkaa kääreen tiimalasin muotoon. Sitten Thompson asettaa kääreen toisen pään patterin negatiiviseen päähän ja toisen positiiviseen. Paperi alkaa välittömästi palaa.

Videolla Thompson demonstroi, miten tämän niksin avulla voi sytyttää vaikka nuotioon tulen. Pariston lisäksi tulen tekemiseen tarvitaan siis foliota, jossa on toisella puolella paperia. Sellaista voi löytyä toki muualtakin kuin purukumipaketeista.