Näin Britanniassa: Sky News sensuroi Charlie Hebdo -lehden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediamaailman katseet ovat olleet viime päivinä kääntyneinä kohti Pariisia, jossa Charlie Hebdo -lehden toimitukseen tehtiin verinen isku. Toissapäivänä lehti ilmestyi ensimmäisen kerran sitten iskujen, ja koko numero oli omistettu irvailemaan tapahtuneelle iskulle.

Lehden uusin numero on ollut koko Euroopassa ykkösuutinen, mutta yllättäen Britanniassa valtamediat ovat sensuroineet sen. Esimerkiksi televisiokanavat eivät ole suostuneet näyttämään kantta lainkaan kanavallaan. Asia vahvistui, kun toimittaja Caroline Fourest yritti vilauttaa lehteä insertissä, jossa hän kritisoi vahvasti brittimedioiden päätöstä sensuroida lähetyksiään.

YouTube
YouTube

Lehden ilmestyessä Sky News -ohjelman ruutuun ohjaaja siirsi lähetyksen salamannopeasti takaisin studioon. Siellä uutisankkuri Dharshini David kertoi kanavan päättäneen, ettei lehden kantta näytettäisi. Kanava on saanut runsaasti kritiikkiä siitä, että se on polkenut sananvapautta ja alistunut terroristien vaatimuksiin.

Charlie Hebdo -lehteä painettiin normaalin 60.000 kappaleen sijaan peräti viisi miljoonaa kappaletta ja lisäksi se julkaistaan digitaalisena versiona neljällä eri kielellä. Lehden ensimmäinen painos myytiin Ranskassa muutamissa minuuteissa, ja sittemmin ihmiset ovat jonottaneet lehtipisteissä ja toivoneet olevansa niin onnekkaita, että saisivat ostettua lehden itselleen. Suomessa lehden voi ostaa ainoastaan Turun Sarjakuvakaupasta.