Söpöyden huippu! Kääpiövirtahevon poikanen sulattaa sydämet

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britanniassa sijaiseva eläintarha Whipsnade Zoo on toivottanut tervetulleeksi uuden tarhan asukkaan. Pieni kääpiövirtahevon poikanen on ollut asuintiloistaan utelias ja seitsemän kiloinen hippo on tutkinut jo reippaasti paikkoja. Söpöläisen nimeä ei ole vielä eläintarhan mukaan päätetty.

YouTube
YouTube

Poikasen äidille Floralle poikanen on jo kolmas, jonka se on synnyttänyt eläintarhassa. Hoitajat ovat olleet siitä viime aikoina erittäin huolissaan, sillä kääpiövirtahevon suussa on havaittu olevan suuri kasvain. Kääpiövirtahepojen hyvinvointi on tarhalle tärkeää, sillä kyseinen laji on uhanalainen.

Tietokannan mukaan luonnossa elää ainoastaan 2000 kappaletta kääpiövirtahepoja. Hippoäiti Flora on pitänyt pienokaisestaan hyvää huolta. Hoitajat ovat kehuneet virtahepoa kokeneeksi äidiksi, joka tietää tasan tarkkaan mitä poikanen tarvii ja haluaa. Kääpiövirtahevon poikanen on sulattanut kaikkien hoitajien sydämet ja suloinen otus on saanut paljon huomiota osakseen.