UFO-havainto Britanniassa – outo valoilmiö videolle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britannian North Tynesidessa tehtiin myöhään maanantai-iltana UFO-havainto. Koiraansa ulkoiluttanut asukas Graig Lowther näki taivaalla erikoisen valoilmiön ja päätti kuvata sen videolle puhelimellaan.

YouTube
YouTube

Miehen mukaan hänellä kävi hyvä tuuri, että hänen puhelimensa oli mukana, sillä kukaan ei olisi muuten uskonut selittämätöntä näkyä taivaalla. Ilmiöstä kiinnostunut mies on julkaissut videon netissä ja tiedustellut asiasta eri asiantuntijoilta, mutta toistaseksi selitystä ilmiölle ei ole löydetty.

Tiedusteluvälineet ovat olleet kiinnostuneita valoilmiöstä ja muun muassa Daily Mail -lehti on nettisivuillaan pyytänyt yhteydenottoja henkiöiltä, jotka sattuivat näkemään tai kuvaamaan saman näyn.

Suomen UFO-havaintotietokannan mukaan vastaavanlaisia ilmiöitä ei ole rekisteröity Suomessa. Ellei ilmiöiden esiintyminen yleisty ja asiaa aleta tutkita tarkemmin, jäänee Lowtherin kuvaama UFO mysteeriksi.