Kauhunhetkiä veneretkellä – virtahepo jahtasi venettä kuin Tappajahai-elokuvissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Afrikkalaisessa villieläinreservaatissa Sambiassa on kuvattu videolle hurjan näköinen tilanne, kun yksi vesistöjen vaarallisimmista eläimistä lähti seuraamaan moottorivenettä. Reservaatissa työskentelevä turistiopas Michael Varndell on kuvannut videon, jossa virtahepo syöksyi kohti venettä.

YouTube
YouTube

Varndell on jakanut videon sosiaalisessa mediassa ja kertonut, että kyseessä oli läheltä piti -tilanne. Halutessaan virtahepo olisi voinut kaataa veneen ja hyökätä kimppuun. Leppoisasta ulkonäöstään huolimatta virtahevot ovat vaarallisia ihmisille, sillä etenkin urokset puolustavat reviiriään tarkasti ja pitävät huolen, ettei jälkikasvua häiritä.

Videolle on taltioitunut mahtipontisella tavalla virtahevon valtava massa, voima ja nopeus. Vain hetkeä sen jälkeen, kun virtahepo painui pinnan alle kauempana oli se sukeltanut veneen viereen. Suurella voimalla vedenpinnalle ponnistanut hippo osoitti uhkaavasti mahtinsa. Jättimäinen virtahepo onnistui osoittamaan moottoriveneellä pörrääville ihmisille, että sen reviiriltä on syytä pysyä kaukana.