NASA julkaisi historian suurimman avaruuskuvan – 1,5 miljardia pikseliä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on viime vuosina kunnostautunut julkaisemalla kaikkien saavatille aivan uudenlaisia valokuvia ja videoita avaruuden kaukaisista kolkista. Mars-kuvat ja muut mielenkiintoiset otokset ovat nyt saaneet jatkoa maailmanhistorian suurimmasta avaruuskuvasta.

NASA:n ja ESA:n Hubble-avaruusteleskoopin ikuistama otos on suurin ja tarkin valokuva, joka avaruudesta on koskaan julkaistu yleisön saataville. Kuvassa nähdään Andromedan kierteisgalaksi, joka tunnetaan myös koodinimellä Messier 31. Valtavaa valokuvaa voi katsella verkossa NASA:n julkaisemalla työkalulla tästä linkistä.

Kuvan kokoa voi miettiä siten, että sen katsomiseksi yhdellä kertaa tarvittaisiin huimat 600 HD-televisiota vierekkäin. Kuvassa nähdään 100 miljoonaa tähteä ja kuvassa laidasta laitaan näkyvien tähtien etäisyys on noin 40.000 valovuotta.