Uimarit tyrmistyivät näkemästään – altaassa pulikoi jokin aivan muu

Viihdeuutiset · Annika Kela

Dunedinin kaupungin maauimala on joutunut sulkemaan ovensa altaassa pulikoivan merileijonan takia. Uusiseelantilaiset ovat olleet erikoisesta uimarista huvittuneita ja ihmiset ovat parveilleet maauimalan lähistöllä katselemassa vedessä temmeltävää merileijonaa.

YouTube
YouTube

Eläinsuojeluviranomaiset ovat melko varmoja siitä, että merileijona on peräisin viereiseltä rannalta, jossa merileijonilla on tapana loikoilla. Rannalta liikkeelle lähtenyt hylje on todennäköisesti vain eksynyt ja päätynyt maauimalaan.

Uimanvalvojien ihmetykseksi merileijona ei ole ollut halukas lähtemään altaasta. Vaikka eläintensuojeluviranomaiset olivat valmiina avustamaan hylkeen pois altaasta, on se ollut lähtemisen suhteen vastahakoinen. Viranomaisten mukaan vesi on mukavan lämmintä ja hylje todennäköisesti nauttii olostaan uima-altaassa.

Maauimalan työntekijöiden mukaan asiakkaat ovat suhtautuneet ymmärtäväisesti siihen, että kyseisenä päivänä altaaseen ei voi päästää muita uimareita. Pelastusjoukot ovat päättäneet antaa hylkeelle aikaa nauttia polskimisesta, ennen kuin se häädetään takaisin läheiselle rannalle.