Hengenlähtö oli lähellä – autoilijan täpärä pelastuminen videolle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalainen autonkuljettaja on kuvannut selkäpiitä karmivan tilanteen videolle. Autoilija oli hetkeä ennen pysäyttänyt autonsa moottoritiellä, sillä edessä oleva rekka oli tukkinut tien. Mies alkoi kuvata tilannetta videolle ja käänsi katseensa kohti takana tulevaa liikennettä.

YouTube
YouTube

Kuskin kauhuksi takaa tuleva rekka oli reagoinut pysäytykseen liian myöhään ja lähestyi uhkaavasti henkilöautoa. Rekkakuski onnistui ohjaamaan ajoneuvonsa tien toiselle puolelle vain hetkeä ennen törmäystä. Rekka ylitti valtavalla ryminällä keskikaiteen ja pysähtyi. Henkilöauton kuljettaja oli kauhusta kankeana, eikä kyennyt reagoimaan tilanteessa. Rekkakuskin nopean reagoinnin ansiosta vakavammalta onnettomuudelta vältyttiin.

Monet videon nähneet ovat tuominneet henkilöauton kuskin, sillä kameralla kuvaamista on pidetty tilanteen kannalta vaarallisena. Mies oli yrittänyt korvata ajokameran puuttumisen omalla puhelimellaan, sillä videokuvan saaminen onnettomuustilanteesta on usein hyödyksi. Tässä tapauksessa kameraan taltioitui järkyttävä tilanne, joka onneksi päättyi niin, että vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin.