Leijona kohtasi pikkupojan – onneksi oli ikkunalasi välissä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Teksasissa sijaitsevassa eläintarhassa on kuvattu kotivideo, jossa pieni taapero nojasi leijonien autauksen lasia vasten katsellen naarasleijonaa. Pikkuinen oli silminnähden innoissaan nähdessään leijonan ja kuvitteli kissapedon osallistuvan leikkimään hänen kanssaan.

YouTube
YouTube

Todennäköisesti seitsemänvuotiaalla naarasleijona Zarilla oli kuitenkin aivan muut puuhat mielessä. Kissapeto läimi lasia suurilla tassuillaan ja yritti päästä taaperoon käsiksi. Hetkittäin leijona nuolaisi lasia ja tuijotti pikkuista intensiivisesti.

Eläintarhan työntekijät ovat kertoneet, että Zari tekee niin kaikille lapsille, jotka lähestyvät aitausta. Työntekijöiden mukaan naarasleijona on lapsirakas, eikä sillä ole minkäänlaisia haluja syödä lasin takana temmeltäviä taaperoita. Monet asiantuntijat ovat olleet kuitenkin eri mieltä asiasta, sillä kissapedoille on varsin yleistä leikkiä saaliinsa kanssa.

Villieläin reservaatissa vapaiden leijonien kanssa työskennelleet ovat kertoneet, että leijonat rakastavat helppojen saaliiden kanssa leikkimistä, ennen kuin tappavat ja syövät ne. Daily Mail -lehden mukaan eläintarha on siitä huolimatta vakuuttanut, että video on todiste Zarin lapsirakkaudesta ja siitä, että se vain haluaa leikkiä pienten lasten kanssa.