68-vuotias mummo kouluttautuu taistelijaksi – Ukrainan separatistit tähtäimessä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ukrainalainen Ekaterina Bilyik on ilmoittautunut vapaaehtoisena taistelukoulutukseen, jossa naiselle opetetaan sodankäynnin taitoja. Koulutuksen käytyään 68-vuotias mummo on valmis taistelemaan separatisteja vastaan Ukrainan armeijan tukena.

YouTube
YouTube

Daily Mail -lehden mukaan isoäiti on halunnut auttaa maansa puolustamisessa. Nainen kertoi, että hän on asunut seudulla koko ikänsä ja kokenut maan miehittämisen natsien ja Neuvostoliiton toimesta. Isänmaallinen nainen sanoi, että jos se on hänestä kiinni niin hänen kotimaataan ei enää koskaan miehitetä.

Bilyik on teollaan halunnut näyttää esimerkkiä muille. Ekaterina haluaa vedota ihmisiin ja osoittaa, että iällä tai sukupuolella ei ole merkitystä, kun kyseessä on isänmaan puolustaminen. Kouluttajat ovat olleet koulutettavansa asenteesta ylpeitä. Taistelukouluttajien mukaan Ekaterina ampuu yhtä hyvin kuin nuoremmatkin sotilaat.

Rautaisesta periksiantamattomuudestaan tunnettu mummo on saanut lempinimen ”The Punisher”, joka tarkoittaa rankaisijaa. Isoäiti on kertonut, että hänen mummomainen ulkonäkönsä saattaa hämätä, sillä hän on kaikkea muuta kuin kiltti tai armollinen. Toivottavasti muutkin ukrainalaiset motivoituvat mummon esimerkistä, sillä vapaaehtoiset ovat taistelukoulutuksiin tervetulleita.