iPhone 6 pudotettiin 30 kilometristä maahan

Digi · Tim Isokivi

Suojakuoret ovat lähes pakollinen lisävaruste rähmäkäpäläisille älypuhelinten omistajille, sillä varsinkin vanhemmat mallit eivät kestä pudottamista kovinkaan hyvin. Applen iPhone 6 on jo itsessään erittäin kestävä, mutta uutuuskuoren väitetään tekevän siitä lähes tuohoutumattoman.

YouTube
YouTube

Urban Armor Gearin Youtube-videolla iPhone lähetetään yläilmoihin yrityksen kuorella suojattuna. Puhelin nousee kuumailmapallon mukana noin 30 kilometrin korkeuteen, mutta säilyy ehjänä jopa -56 asteen lämpötilasta ja rajuista sivutuulista huolimatta.

Lopulta puhelin tiputetaan maahan pienen laskuvarjon varassa, mutta iPhone ei mene rikki edes tullessaan maahan. Laite tosin sammui yläilmoissa pakkasen vaikutuksesta, mutta käynnistyi jälleen operaation jälkeen normaalilla tavalla. Mainokseksi tarkoitettu testi oli siinä mielessä turha, että laite saavuttaa putoamisnopeuden maksimin jo paljon alempaakin ja testissä se putosi mutaiseen peltoon. Tulos olisi ollut ehkä aivan toinen laitteen pudotessa vaikkapa asvaltille.