5 naisten päätöksenteon vaihetta – koti-ilta vai villiä biletystä?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Monen nuoren aikuisen kohdalla viikonloput tarkoittavat sitä, että kavereiden kanssa lähdetään ulos viettämään iltaa ja juhlimaan. Jos viikonloppusuunnitelmia ei ole tehty etukäteen, saattaa edessä olla tilanne, jossa illan suunnitelmaksi tarjoutuu kaksi yhtä houkuttelevaa vaihtoehtoa.

YouTube
YouTube

Monet pohtivat, pitäisikö jäädä kotiin vai lähteä juhlimaan. Joissan tapauksissa päätöksenteko saattaa olla yllättävän vaikeaa, sillä molemmat vaihtoehdot ovat hyviä. YouTubessa on julkaistu humoristinen video vaiheista, joita nuoret naiset käyvät läpi päätöstä tehdessään.

Ensimmäisenä naisilla on tapana selvitää minkälaisista juhlista on kyse. On tärkeää tietää, kenen kanssa juhlitaan ja missä. Sen jälkeen pohditaan millaista oli viime kerralla. Mikäli juhlimista on seurannut päiviä kestävä krapula ja morkkis, saattaa nuori nainen olla vastahakoinen lähtemään heti uudestaan juhlimaan.

Sitä seuraa vaihe, jossa pohditaan erilaisia syitä olla lähtemättä. Rahanpuute, turvonnut olo, kalorien kertymisen pelko, antibiootit tai tulevat kuukautiset ovat vain muutamia syitä, joita naiset pitävät hyvinä juhlista perääntymiskeinoina. Kun järkevä syy kotona pysymiselle löytyy on päätöstä helppo perustella itselleen.

Usein juhlimisesta jättäytyminen saattaa johtaa seuraavaan vaiheeseen, joka on ahdistava pelko siitä, että jää paitsi hauskasta illasta. Etenkin kun kaverit lisäilevät iloisia kuvia illasta sosiaaliseen mediaan, saattaa kotiin jääminen alkaa kaduttaa. Joskus paitsi jäämisen pelko vaikuttaa siihen, että päätetäänkin lähteä kavereiden mukaan illanviettoon.

Kun itsensä on onnistunut vakuuttumaan siitä, että kotiin jääminen ja sohvalla löysäily voi olla yhtä hauskaa, niin parantaa mahdollisuuksia onnistuneeseen koti-iltaan. Viimeinen vaihe, mitä monet pohtivat on se, kuinka ihanaa on vain olla ja löysäillä ja katsella elokuvia, kun seuraavaa päivää ei pilaa päänsärky, krapula tai morkkis. Hauska video kiteyttää hulvattomalla tavalla monen nuoren naisen dilemman, lähteä bilettämään vai jäädä kotiin?