Uusi kauhuelokuva vie some-käyttäjien yöunet?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Elokuvayhtiöt ovat päättäneet tuottaa kauhuelokuvan, joka on suunnattu aktiivisesti sosiaalista mediaa käyttäville ihmisille. Kevään aikana julkaistavassa some-aiheisessa Unfriend-elokuvassa pelotellaan katsojia tilanteilla, jotka ovat käyttäjille mahdollisia.

YouTube
YouTube

Elokuvassa nuoria säikäytellään ajatuksella, että kaikki heidän elämästään on jaettavissa netissä. Jos someilija nolaa itsensä tai tekee jotain hävettävää, on todennäköistä, että se päätyy nettiin kaikkien ihmisten nähtäväksi tai luettavaksi. Sosiaaliselta medialta piilottelu ei elokuvan maailmassa ole mahdollista.

Elokuvan päähenkilöt ovat tyypillisiä someilijoita. Kauhuelokuvassa teini-ikäisiä some-käyttäjiä pelotellaan kuolleella luokkakaverilla, jonka nettiprofiili on jostain syystä edelleen aktiivinen. Kostonhimoinen feikkiprofiili odottaa elokuvassa tilaisuutta kostaa heille, jotka ovat loukanneet häntä sosiaalisen median avulla. On ollut vain ajankysymys, koska some-aiheinen kauhuelokuva tulee markkinoille. Tänä keväänä sellainen on vihdoin mahdollista nähdä.