Osaatko matkia Australian murretta? Vaikeampaa kuin luuletkaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialainen maailmanmatkaaja Kieran Murray on kuvannut hulvattoman videon, jossa hän esiintyy eri maiden asukkaiden kanssa. Nuorukainen on pyytänyt ihmisiä toistamaan lauseita australialaisella murteella hänen perässään.

YouTube
YouTube

Hauska video osoittaa, että monelle australialainen aksentti kuulostaa selittämättömältä mongerrukselta ja lauseen toistaminen tuottaa heille suuria haasteita. Hulvattomalla videolla Kieran pyytää ihmisiä toistamaan tervehdyksen ”G’day mate! How you going?”.

Huvittavaa videossa on erityisesti se, että eurooppalaiset pärjäävät testissä suhteellisen hyvin, vaikka englanti ei olekaan monelle äidinkieli. Sen sijaan kanadalaiset ja yhdysvaltalaiset eivät saa tervehdyksestä mitään selvää ja he toistavat päästä keksittyjä sanoja kuulostaen hölmöiltä.

Kieran Murray on joutunut opettelemaan amerikkalaista aksenttia, sillä hän huomasi, että kukaan ei muuten ymmärrä häntä. Los Angelesissa viihtynyt nuorukainen on julkaissut videon netissä ja se on hauskuuttanut ihmisiä ympäri maailman.